Imkerij de Koning - Heulweg 24 - 3645 HD Vinkeveen - Tel: 0297 26 2061 - Email: info@honingvandekoning.nl
Home
Welkom bij
Imkerij DE KONING

Even voorstellen: ik ben Pierre de Koning, imker uit Vinkeveen en via deze website wil ik u graag meer informatie geven over onze imkerij: Honing van de Koning

Honing en het gebruik hiervan is zo oud als er mensen bestaan.In de oudheid werd het al een godenspijs genoemd. In een land, overvloeiende van melk en honing was het goed toeven. Men kende de honing therapeutische waarde toe en gebruikte het bij allerlei kwalen. Voor bepaalde aandoeningen is het zeker een goed alternatief medicijn. Lindehoning bijvoorbeeld kan verlichting geven bij hoest, verkoudheid en hoofdpijn.

Ook de farmaceutische industrie heeft de waarde van honing ontdekt en gebruikt het in zeep en gezichtscrèmes. Honing in een glas melk is een probaat slaapmiddel. Het werkt verzachtend voor de luchtwegen en voor de maag. Honing op brandwonden werkt pijn verzachtend en voorkomt infecties. Mensen met hooikoorts hebben baat bij voorjaarshoning die gewonnen is uit bloemen en planten uit de nabije omgeving van de hooikoorts patiënt.

Op mijn site probeer ik het proces van “het honing maken” zo goed en duidelijk mogelijk uit te leggen mocht u toch nog vragen hebben kunt u altijd contact opnemen met ons.

De imker:

Volg ons via